Over ons

Jansen & Jansen Quiz organiseert quizzen sinds 2015. Met groot enthousiasme produceren en presenteren wij onze pubquizzen, themaquizzen en online quizzen.

Een straatfeest, verjaardag of bedrijfsfeest? Zeg het maar en wij maken een bijpassende quiz, vaak ook met een ronde in een bedrijfsthema of een persoonlijk thema van de organisator. 


De Quizmaster(s)

Oorspronkelijk bestond het bedrijf uit de broers Stanley (1994) en Jeroen (1996), met verrassend genoeg de achternaam Jansen. Stanley heeft Taalwetenschap gestudeerd aan de Universiteit Leiden en Jeroen heeft werktuigbouwkunde gestudeerd aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven.

Stanley heeft een voorliefde voor fijne feitjes, talen, topografie, muziek en het vermaken van mensen. Vanuit deze passies heeft hij Jansen & Jansen Quiz in 2015 opgericht om algemene kennis en plezier te verspreiden. Hij geniet nog steeds onverminderd van het bedenken van nieuwe quizconcepten en -vragen om daarna de reacties van zijn publiek te kunnen zien.


Sinds eind 2019 is presentator / mede-quizmaker Jeroen elders aan het werk, waar hij meer gebruik kan maken van zijn technische achtergrond. Hoewel hij hierdoor bij Jansen & Jansen nog maar beperkt betrokken blijft, brengt hij altijd zijn unieke, opzwepende energie als presentator mee bij de gelegenheden waar hij wel aanwezig is.


Geschiedenis en toekomstplannen

We zijn klein en huiselijk begonnen met het geven van algemene quizzen.

Vervolgens is Jansen & Jansen zich als eerste in Nederland gaan specialiseren in regelmatige themaquizzen, met uiteenlopende onderwerpen over film- en televisieseries van bv. Disney, Harry Potter en Friends. Ook voor muziekquizzen (zoals een Top 2000-quiz) en sportquizzen zijn we niet teruggedeinsd in de loop der jaren.

Tijdens de pandemie van 2020 en '21 hebben we ons uiteraard even opnieuw moeten uitvinden. Momenteel verzorgen we online quizzen via Twitch voor zowel particulieren als bedrijven, met dezelfde passie en aandacht als voorheen.

Onze locaties

Quizvraag met PowerPoint

We komen uit het pittoreske Geldrop, waar we ook zijn begonnen met onze quizzen. Ons eerste podium kregen we in Café Bij Van Dijk, waarna we al snel ook quizzen begonnen te geven in Gasterij ’t Spitje in Mierlo. We zijn ook een tijd actief geweest in Heerenhuys23 (eveneens in Geldrop).

De Brabantse expansie werd voortgezet via Soul Kitchen en Grand Café Plein4 (beide in Eindhoven), Café Bolle (Tilburg) en De Avenue (Breda). Later zijn we ook bij Café Koosje aangeschoven (Oisterwijk). Helaas werden onze quizwerkzaamheden daar al gauw onderbroken door de pandemie.

Langzaam maar zeker zijn we ook verder naar het noorden getrokken met Café van Buren (Nijmegen), 5th Avenue (Arnhem), Aspen Valley (Enschede) en zelfs Huize Maas (Groningen) en Galerie Café Leidse Lente (Leiden).

Op alle bovengenoemde locaties hebben wij voor langere tijd quizzen mogen verzorgen.